Outi Ukonmaanaho-Leinonen

TIETOA MINUSTA

Kuka olen? Olen Outi - psykologi, psyykkinen valmentaja, kolmen lapsen äiti ja vaimo. Valmistuin psykologiksi v. 2010 ja olen työskennellyt koko työurani ajan lapsiperheiden parissa perheneuvolassa ja neuvolapsykologina, suunnaten koko ajan enemmän ja enemmän työskentelyäni ja ammatillista kehittymistäni juuri odotus- ja vauvavaiheisiin. Tällä hetkellä työskentelen pienen osan viikosta vauvaperhepsykologina kunnallisella puolella ja loppuosan yrittäjänä niin ikään pääsääntöisesti vauvaperheiden, mutta myös muiden (pikku)lapsiperheiden parissa.

Mitä teen? Työssäni kohtaan äitejä ja isejä, joilla on kysymyksiä, haasteita tai huolia odotus- tai vauva-aikana omaan vanhemmuuteen, vauvan kasvuun ja kehitykseen, mielialaan, ahdistuneisuuteen tai kiintymyssuhteen luomiseen liittyen. Työskentelen esimerkiksi raskausajan- tai synnytyksenjälkeistä masennusta sairastavien äitien parissa. Työskentelen myös keskenmenon tai kohtukuoleman kokeneiden kanssa. Työskentely voi olla varsin fokusoitua, kevyttä ja lyhyttä (ns. ennaltaehkäisevää työtä), tai kokonaisvaltaisempaa, syvempää ja pitkäkestoisempaa työtä.

Mikä minua ammatillisesti erityisesti kiinnostaa? Olen ollut aina erityisen kiinnostunut vuorovaikutussuhteista ja niiden tukemisesta. Olen käynyt lisäkoulutuksia varhaisen vuorovaikutuksen ja vanhemmuuden tukemiseen, mm. PDI-haastattelut, reflektiivinen videotyöskentely, MIM-vuorovaikutushavainnointi, Hoivaa ja leiki-ryhmäinterventio, Theraplay-vuorovaikutushoito (parhaillaan koulutuksessa).

Millainen psykologi olen? Tärkeintä minulle psykologina on asiakkaan kohtaaminen - se, että Sinä asiakkaana vastaanotolta lähtiessäsi koet tulleesi kuulluksi, ymmärretyksi ja kohdatuksi. Olen helposti lähestyttävä ja aktiivisesti kontaktia luova.

Missä vastaanottoni on? Vastaanottoni on Aatos Klinikalla Helsingin Pasilassa. Otan vastaan myös etäyhteydellä, mutta suosittelen ensimmäistä käyntiä vastaanotolla, jos vain mahdollista. Tarvittaessa teen myös kotikäyntejä pääkaupunkiseudulla sekä Keski-Uudellamaalla.

Miksi olen vauvaperhepsykologi? Vanhemmat kohtaavat tänä päivänä hurjan paljon odotuksia, paineita ja neuvoja ulkopuolelta, ja yrittävät tässä viidakossa selviytyä parhaansa mukaan. Haluan olla tukemassa vanhempia pysähtymään some-ohjeiden, kirjojen ja ei-tutkittuun tietoon perustuvien ohjeiden ja neuvojen sijaan oman vauvan tapojen ja tarpeiden äärelle. Haluan auttaa niin nykyisiä kuin tulevia vanhempia löytämään oman tapansa olla vanhempi omalle, ainutlaatuiselle vauvalleen. Ennen kaikkea haluan tukea ja kannustaa jokaista vanhempaa luottamaan omaan itseensä, tutustumaan omaan vauvaansa, pysähtymään oman vauvan tarpeiden äärelle sekä luomaan oman näköinen vanhemmuus.

Haluan myös tuoda esiin psykologista tietoa niin raskaus- kuin vauva-aikaan liittyen kaikkien odottajien ja vauvan vanhempien saataville. Tätä toteutan insta-tilini @vauvan_aika kautta, tervetuloa tutustumaan!


Tiesitkö, että... Jos saisin taikasauvan, taikoisin neuvolaohjelmaan kuuluvaksi jokaisen odottajan ja vauvan vanhemman käynnin neuvola- tai vauvaperhepsykologilla!