Outi Ukonmaanaho-Leinonen


TIETOA MINUSTA

Olen psykologi, psyykkinen valmentaja, kolmen lapsen äiti ja vaimo. Syksystä 2022 alkaen olen myös psykoterapiakoulutettava (kognitiivis-integratiivinen psykoterapia).

Tarjoan psykologipalveluita itsemaksaville asiakkaille sekä kunnille ja kuntayhtymille ostopalveluina. Raskaus- ja vauva-ajan lisäksi työskentelen jonkin verran muidenkin asiakasryhmien kanssa, pääosin alle kouluikäisten lasten sekä nuorten ja aikuisten parissa. Tarjoan myös koulutusvaiheen Theraplay-vuorovaikutushoitoja (valmistuminen syksyllä 2022) vauva- ja pikkulapsiperheille. 

Tärkeintä minulle psykologina on asiakkaan kohtaaminen - se, että Sinä vastaanotolta lähtiessäsi koet tulleesi kuulluksi, ymmärretyksi ja kohdatuksi. Olen helposti lähestyttävä ja aktiivisesti kontaktia luova.

Miksi olen vauvaperhepsykologi? Tuoreet vanhemmat kohtaavat tänä päivänä hurjan paljon odotuksia, paineita ja neuvoja ulkopuolelta, ja yrittävät siinä viidakossa selviytyä parhaansa mukaan. Haluan auttaa vanhempia pysähtymään oman vauvan ja oman perheen tapojen ja tarpeiden äärelle. Haluan tukea odottavien ja vauvan vanhempien mielen hyvinvointia ja jaksamista. Haluan auttaa niin nykyisiä kuin tulevia vanhempia löytämään oman tapansa olla vanhempi omalle, ainutlaatuiselle vauvalleen. Ennen kaikkea haluan tukea ja kannustaa jokaista vanhempaa luottamaan omaan itseensä, tutustumaan omaan vauvaansa sekä luomaan oman näköinen vanhemmuus.


Haluan myös tuoda esiin psykologista tietoa niin raskaus- kuin vauva-aikaan liittyen kaikkien odottajien ja vauvan vanhempien saataville. Tätä toteutan IG-tilini @vauvan_aika kautta, tervetuloa tutustumaan!

Tiesitkö, että...

Jos saisin taikasauvan, taikoisin neuvolaohjelmaan kuuluvaksi jokaisen odottajan ja vauvan vanhemman käynnin neuvola- tai vauvaperhepsykologilla!